Zajímavosti

Italská večeře: Itálie v Brně vařila pro 22!

Poslední srpnový víkend jsme ve spolupráci s penzionem Zámecký mlýn uspořádali slavnostní večeři ve stylu Abruzza a Molise. Andrea se pustil do vaření, já jsem zase hostům popovídala o střední Itálii, o našem menu i o nás. Nechyběla ani prezentace s fotkami z Abruzza, Molise, Říma i celého Lazia.

Přípravy svátečního menu začaly už u nás doma. Chystal se dezert, přílohy ke hlavnímu chodu i frittata, která byla součást předkrmu. Potom jsme dorazili na místo, které bylo vyzdobené v italských barvách. Majitelé penzionu jsou velcí milovníci Itálie, a proto se rozhodli uspořádat celou akci.

Slavnostně nachystané tabule na italskou večeři.
Slavnostní výzdoba v italských barvách.

Hostů se nám sešlo celkem 22. Jako předkrm si dali tři různě ochucené bruschette a k tomu frittatu s cuketami. Prvním chodem byla Amatriciana, druhým kůzlečí s vejci a citronem (kombinace, která některé strávníky opravdu zaujala).

Jako dezert jsme zvolili neapolský velikonoční koláč, navoněný pomerančovými květy (Pastiera Napoletana). K závěrečné tečce patřila i ochutnávka Confetti (typické středoitalské čokoládové bonbony, které se používají pro slavnostní příležitosti). Digestiv byla domácí pálenka Genziana, vyrobená z kořenů v horách rostoucího hořce.

Na celé vaření jsme dostali hezké ohlasy, a i proto počítáme s dalším pokračováním. Pokud to situace dovolí, uvidíme se znovu za pár měsíců. Tak nás sledujte, ať vám neunikne pozvánka na akci, určitě ji vyvěsíme na Facebook. 🙂 Moc rádi vás uvidíme, společně si pochutnáme a popovídáme si o Itálii.

Byli jste u toho? A pokud ne, co byste ochutnali nejraději? Řekněte nám to v komentáři. 🙂

Předchozí článek Následující článek

Líbil se vám článek? Přečtěte si také

Žádné komentáře

Zanechte svůj komentář